Top Ad unit 728 × 90

ВиК майстор в София

Ново

Ново

Какви са основните характеристики на проточните електрически бойлери?Проточните електрически бойлери са много по-компактни от бойлерите, но мощността им въпреки това е много висока.

Принципът на действие на проточните електрически бойлери се свежда до активиране на нагревателния елемент с тънки струи, които имат време да се нагреят до необходимата температура. Електрическите проточни бойлери произвеждат топла вода в неограничен обем и я привеждат в горещо състояние почти веднага след включването. Действителният експлоатационен опит показва, че за да се осигури топла вода в не повече от две точки (например кухня и душ), опцията за пропускане на въздух ще бъде най-простото решение (разбира се, ако няма цел да се спести консумацията на електроенергия ). За нормална работа обаче е необходимо достатъчно налягане - поне 0,4 атм. За битови нужди в кухнята са достатъчни 3-6 kW мощност, а за душове и вани е по-добре да се съсредоточите върху 8-11 kW.

Следователно основните характеристики на проточните бойлери са мощността и обема вода, които устройството може да загрее за единица време. Този параметър е посочен в документацията и изглежда като параметър от типа "4 литра в минута". Вторият важен параметър е максималната температура на водата, която устройството може да издава. Този параметър също е посочен в инструкциите (като правило, той не надвишава 60 градуса).

В същото време много нагреватели са оборудвани с ограничител на потока, който не позволява подаването на твърде много вода (така че устройството да има време да загрее водата). И затова - когато купувате такова устройство, ще бъде полезно да проверите дали налягането на водата във водоснабдяването отговаря на установените стандарти. Може да се наложи инсталиране на допълнителна помпа.

Накрая бихме искали да споменем, че проточните електрически бойлери могат да бъдат оборудвани с електронна система за управление, което значително увеличава комфорта от работата на устройството и позволява много по точно регулиране на работните параметри на устройството.

Като цяло изборът на електрически бойлер за дом или лятна вила е доста лесен. Факт е, че изборът е до голяма степен ограничен от такива параметри като начина на водоснабдяване (централно водоснабдяване или помпа), налягането на водата в тръбите и възможностите на електрическата мрежа.

Не е изненадващо, че мнозина избират най-простото решение, което изисква минимални усилия при свързване - инсталиране на конвенционален бойлер с подходящ обем. В случай, че инсталирането на бойлера се планира на етап ремонт, той може да бъде най-доброто решение, тъй като ви позволява да получите топла вода незабавно, без предварително чакане.


Проект Maistor.org е безплатен и има за цел да Ви информира, да Ви предостави полезна и ценна информация, що се касае за майстори, намиращи се във Вашият град. Четете всеки ден Maistor.org - струва си!
Какви са основните характеристики на проточните електрически бойлери? Reviewed by Viseo on October 05, 2021 Rating: 5

No comments:

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.