Top Ad unit 728 × 90

ВиК майстор в София

Ново

Ново

Ефективно отпушване на стара канализация



Проблеми със стара канализация съвсем не липсват. Остарялата  канализация е по-вероятно да създаде проблеми по-често, отколкото новата. Причините за авария могат да бъдат десетки! 
В случай, че  един и същ канал се запушва често, най-добре е да се направи видеодиагностика, за преценка на ситуацията. За ефективно и трайно отпушване на канали, уточняването на причината за редовните аварии ще спести много нерви и средства в бъдеще. 

Повечето фирми разполагат с мобилни екипи, които са  оборудвани с техника за видеодиагностика и всякакви уреди за ВиК ремонти могат да се справят с подобни проблеми трайно канала, който се запушва системно. С течение на времето, старите канали стават жертва на корени на дървета, пробили изгнилите тръби или натрупани налепи, които с времето препречват пътя на водата. В случай, че тръбата на канала под земята се спука, от пукнатината не само излиза вода, но в нея влизат замърсители, които се натрупват и се превръщат в тапа, която възпрепятства нормалната работа на канала. Когато в такъв канал се проникне с видеокамера, веднага се разбира къде е мястото на запушването. Специалистите по отпушване на канали  знаят точно къде да насочат усилията си, за да възстановят проходимостта на тръбите. Има и друг голям враг на каналите, а именно -  пускането в тях на неразтворими отпадъци, които домакините изхвърлят директно в тоалетната или в мивката. Някои мивки са оборудвани с мелачки за отпадъци, които също замърсяват каналите. Дори смлян, боклукът пак е неразтворим и се налепва по стените на тръбите. Така се стига до спешни действия по отпушване на канали, когато налепите напълно препречат пътя на водата. Това се случва най-вече в разклонения на тръбите, ъгли, чупки и други места, където твърдите отпадъци се спират и се натрупват. При отпушване на канали се използва апаратура с различни възможности. Техниката е с компактна форма и размер, за да може да минава през всякакви врати. Обикновено каналите са на труднодостъпни места, затова се ползват дълги маркучи и накрайници, чрез които да се достигне до отвора на канала. В някои случаи се ползват роботизирани машини, особено за големи канализации, разположени под натоварена градска инфраструктура. Там не може да се разкопава, така че действията се извършват по безизкопни технологии. Нуждата от отпушване на канали обикновено възниква аварийно. Спешните ситуации изискват бърза намеса, което е във възможностите на аварийните екипи за ВиК ремонти. Наводненията не могат да чакат – само за минути водата превзема всичко, до което може да достигне. След края на ремонта, точно заради нея се налагат дълги, трудоемки и скъпоструващи ремонти. Затова бързината, с която се отстранява аварията е от решаващо значение за собствениците на засегнатите имоти. При търсене на специалисти за отпушване на канали цени и оферти има много предложения. Най-важното е, предпочетеният изпълнител на заданието да е с добро реноме и множество доволни клиенти. Това вече е лесно за проверка – в интернет можете да откриете отзиви за компанията, към която сте се насочили.



Проект Maistor.org е безплатен и има за цел да Ви информира, да Ви предостави полезна и ценна информация, що се касае за майстори, намиращи се във Вашият град. Четете всеки ден Maistor.org - струва си! Сайтът се поддържа от дигитална агенция Viseo - пишете на office at w-seo dot com или се обадете на GSM 088 999 62 62
Компанията предлага поддръжка, оптимизация, актуализацияна уеб сайтове, актуализиране на CMS системи и много други. Поискайте оферта още днес ...
Дигитална агенция, предлагаща SEO оптимизация на сайтове
Ефективно отпушване на стара канализация Reviewed by Viseo on February 10, 2022 Rating: 5

No comments:

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.