Top Ad unit 728 × 90

ВиК майстор в София

Ново

Ново

Ремонт на баня в нова сграда Част 2: дизайн и интериорни решения


Важно уточнение: Първа част можете да прочетете тук!

Цялостен ремонт на баня в нова сграда до ключ

Декорирането на банята с довършителни материали започва след грубата подготвителна работа. Вече е ясно къде се намира всичко и остава само да се придаде желаната визия според идеите на собственика.

 

Следващата стъпка в ремонта на банята в нова сграда до ключ ще бъде инсталирането на водопровод и избор на осветление. Всички тези елементи на подреждане се считат за основни.

Върху подовата замазка се полага хидроизолационен материал, след което се монтира горното покритие. Довършват се стени, поставя се висококачествена ВиК инсталация и друга битова техника.

Оборудването и довършителните материали се избират, като се вземе предвид специфичният дизайн на помещението. Не е толкова лесно да се вземе решение за водопроводни модели.

 

Важно е да се вземе предвид разпределената площ за водопроводни елементи, така че всичко гарантирано да се побере в банята. Довършителните материали се препоръчват да бъдат закупени в по-голям обем от необходимия, не забравяйте да вземете предвид възможните отпадъци. Впоследствие няма да е необходимо да търсите липсващия материал.

Запомнете следните важни точки, когато поръчвате ремонт на баня в нова сграда до ключ:

  1. Струва си да купувате евтини плочки, тъй като ремонтът ще трябва да се повтори скоро (след година или две). Нова къща в първите години може да се свие, което води до деформация на стените. Плочката определено ще се сблъска с процеса на свиване на стените и върху нея могат да се появят пукнатини. Ето защо експертите препоръчват закупуването на евтини плочки (има доста хубави опции), които могат да бъдат демонтирани без съжаление.
  2. Необходимо е внимателно да изберете материали за ремонт, като се има предвид неизбежното свиване на къщата.
  3. Най-добре е да закупите пластмасови тръби. Те са лесни за инсталиране и пластмасата е отлична както при температури на гореща, така и при студена вода. Освен това такива тръби са устойчиви на промени в налягането на струята и не корозират.
  4. Ако в банята има прозорец, най-добре е да инсталирате висококачествен PVC профил. Пластмасовият прозорец е устойчив на различни натоварвания и влага, а също така не се страхува от деформация на стените от свиването на къщата.

Довършителната фаза на ремонт на баня до ключ в нова сграда включва работа като боядисване на повърхности, полагане на плочки, използване на различни смеси и др.

 

Завършването на стая в нова сграда обикновено започва от тавана. Най-често се покрива с емулсионна боя. Такава боя е в състояние да предпази тавана от влага, както и да направи повърхността привлекателна. Освен това можете лесно да закупите боя с желания нюанс.

Ако външният вид на боядисания таван не ви подхожда, тогава се предлага да разгледате варианта с пластмасови панели или опънат таван.

Традиционно за подови настилки се предпочитат керамичните плочки. Спестете значително материал и време, като инсталирате параван, който покрива страната на банята отстрани до пода. Тогава подът под банята няма да е необходимо да се облицова с плочки. Стените също са украсени с плочки или просто боядисани с маслена боя.

Модерни елементи за дизайн на баня

Дизайнерите са създали много възможности за това как може да изглежда банята в нова сграда, а съвременните технологии позволяват да направите стаята удобна и функционална.

 

Представяме ви няколко нови водопроводни инсталации, които могат да бъдат чудесно допълнение към избрания дизайн при ремонт на баня в нова сграда до ключ:

  • Правоъгълна вана. Такава вана е интересна ако е от дървена облицовка. В продажба можете да намерите и бюджетна алтернатива. Облицовката в този случай ще бъде материал, който имитира дърво.
  • Вана, вградена в подиума. Тази оригинална версия е подходяща само за големи бани. Кръгла или правоъгълна вана е монтирана на подиум, който е желателно да бъде по-голям по размер.
  • Правоъгълно водопроводно оборудване. Ако следвате модните тенденции, препоръчително е да изберете правоъгълен санитарен фаянс, желателно е цветът на тоалетната чиния и мивката да е бял.
  • Висящи тоалетни и вградени казанчета. Такива дизайни ще помогнат да се прикрият изпъкнали комуникации и проводници, както и да се добави оригиналност към интериора на банята.

В банята на нова сграда можете необичайно да поставите лампи. В края на краищата, едва след приключване на монтажа на всички осветителни тела, стаята ще придобие завършен вид и ремонтът на банята в новата сграда се счита за завършен до ключ. Например, напоследък изключително популярни са осветяването на огледала и ниши, както и вграденото подово осветление.

Допълнителното осветление помага да се създаде необичаен и функционален дизайн. Дизайнерите препоръчват инсталирането на прожектори с мека, приглушена светлина.

Монтаж на ВиК

Когато инсталирате водопровод, основното е всички комуникации да са правилно свързани. И инсталирането на водопровод в нова сграда се извършва без особени затруднения. Нека обозначим последователността от действия:

  1. Свързване на сифона с гофриран маркуч, след което монтирайте самата вана.
  2. Веднага щом се убедите в херметичността на връзката на маркуча със сифона, пристъпете към заземяването на ваната.

Има няколко варианта за монтаж на мивката: може да се монтира в шкаф или да се монтира на отделен пиедестал или да се монтира на стената - това е най-популярният метод. В този случай много зависи от възможностите на дизайна на дренажа.

 

Ако банята е комбинирана с тоалетна, тогава следващата стъпка е инсталирането на тоалетна чиния. Мястото за тоалетната обикновено се определя от местоположението на канализацията.

Също така изборът на модел тоалетна и методът на нейното инсталиране зависи от мястото на канализацията. Съвременните модели тоалетни чинии ви позволяват да изберете класически вариант с монтаж на пода или монтирана на стена тоалетна чиния, която може да бъде закрепена към стената.

От практични съображения се препоръчва да се осигури достатъчно разстояние между интериорните елементи, за да се улесни почистването на банята. Понякога си струва леко да увеличите разстоянието между водопроводните елементи, тъй като външният вид на банята се трансформира.

Не забравяйте за безопасността при инсталиране на водопровод, както и на етапа на избор на плочки. Не забравяйте да спазвате мерките за безопасност при инсталиране на електрически кабели и дори по време на поставянето на огледалото.

В банята също трябва да прикрепите парапети за опора, ако апартаментът ще бъде обитаван от възрастни хора или деца. Препоръчително е да закупите гумена постелка, която пасва на дъното на ваната, както и меки подови постелки на гумена основа, за да избегнете случайни падания.

Последният етап от ремонтните дейности в банята в нова сграда до ключ е монтаж на врата, монтаж на аксесоари и мебели. Собственикът на апартамента вече може да подреди необходимите мебели и приятни интериорни детайли.

 

Специалистите препоръчват вратата да се монтира в краен случай, защото може да се повреди по време на ремонта. Също така след приключване на ремонта се поставят аксесоари за баня като огледало, различни кукички, декоративни лампи и осветителни тела.

На огледалото трябва да се обърне специално внимание, тъй като вече е невъзможно да си представите баня без него. Измиване, сресване и нанасяне на козметика, винаги се гледаме в огледалото. В допълнение, отразяващата повърхност ви позволява визуално да увеличите пространството, това е особено вярно за малки стаи.

 

Голяма роля в създаването на дизайна на банята играе рамката, в която ще бъде поставено огледалото. Рамката трябва хармонично да се вписва в интериора на банята.

По традиция над мивката се поставя огледало. Това е най-успешният вариант, тестван на практика.

Огледалото може да се вгради в шкафа за аксесоари. Размерът и външният вид на шкафа зависи от размера на банята и интериорния дизайн.

За бани се произвеждат специални огледала, които се обработват със специални разтвори, за да не се изпотяват. Ето защо е важно да знаете тази функция, когато избирате огледало в банята.

Обикновено банята в нова сграда няма прозорци, така че доброто осветление тук е от голямо значение. Съвременният пазар ви позволява да изберете специални прожектори, които са устойчиви на висока влажност. Освен това те са представени в такова разнообразие от видове и свойства, че могат да бъдат поставени не само на тавана, но и на стените и дори на пода.

 

Осветителните тела са в състояние визуално да създадат няколко функционални зони, подчертавайки специална естетика и създавайки индивидуалност.

 



Проект Maistor.org е безплатен и има за цел да Ви информира, да Ви предостави полезна и ценна информация, що се касае за майстори, намиращи се във Вашият град. Четете всеки ден Maistor.org - струва си! Сайтът се поддържа от дигитална агенция Viseo - пишете на office at w-seo dot com или се обадете на GSM 088 999 62 62
Компанията предлага поддръжка, оптимизация, актуализацияна уеб сайтове, актуализиране на CMS системи и много други. Поискайте оферта още днес ...
Дигитална агенция, предлагаща SEO оптимизация на сайтове
Ремонт на баня в нова сграда Част 2: дизайн и интериорни решения Reviewed by Viseo on July 03, 2022 Rating: 5

No comments:

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.