Top Ad unit 728 × 90

ВиК майстор в София

Ново

Ново

Основен ремонт на апартамент - етапи



Добре дошли в XXI век, през който ако не ви се е налагало да правите поне веднъж основен ремонт на апартамент, значи можете да считате себе си за галеници на съдбата. Причината е, че процесът обикновено е сложен логистически и изисква от нас цялата ни възможна концентрация и усилия на волята. За да преминете достойно през подобно житейско събитие, предлагаме ви примерни етапи, които да следвате и които потенциално могат да облекчат задачата ви.

Етап едно: обмисляне и планиране

За да постигнете оптимални резултати, трябва да имате някаква, поне ориентировъчна, идея какво искате да постигнете като крайна цел и какви са времевите и материалните ресурси, които сте готови да посветите на това начинание. Ако не знаете защо се захващате с него, по-добре да спрете още в зародиш. Съществена част от плана, по наше скромно мнение, е да дефинирате какво можете да направите сами, и за какво ви трябва професионална помощ в лицето на майстор.

Етап две: предварителна подготовка

Преди да се захванете със същинския ремонт, няма как да не ви хрумнат подготвителни дейности, като на първо място къртене , почистване и извозване на отпадъците. Какво бихте ремонтирали, ако не сте се отървали предварително от всичко старо като мебели, уреди, тапети и шпакловки, балатуми и много други неща, които само биха ви попречили да постигнете целта си? Едва когато се погрижите за тази точка от плана, можете с чиста съвест да минете нататък.

Етап три: същински ремонт

Същинският ремонт започва, когато сме се свързали със съответните майстори, уточнили сме какво трябва да се прави и в каква последователност, и сме закупили съответните материали, за да обезпечим безпроблемната работа на екипите.

Можем да отличим няколко типа работа по ремонт на апартамент, като основните и най-важни са:

     Шпакловки и замазване;

     Боядисване;

     Изграждане на дограма;

     Добавяне на различни прегради и прегрупиране на разположението на стаите;

     Допълнително окабеляване и ВиК услуги (ако се налага);

     Монтиране на осветление;

     Интериорни решения и мебелиране.

Колкото по-обхватен и мащабен е ремонтът, толкова повече специалисти ще изисква. За да се случат нещата по оптимален начин, най-подходящо е собственикът да изземе ролята на координатор и да съгласува работата на различните майстори, така че да няма забавяния или отклонения от желания краен резултат.

Етап четири: анализ и съпоставка на финалния резултат с проекта

Да, точно така - независимо от броя на специалистите и външните лица, вие държите съдбата и добрия външен вид на апартамента си в своите ръце. Съблюдавайте внимателно работата на всеки един майстор и ако има отклонения от предварително поставената цел, не се колебайте да ги изразите гласно и да ги коригирате.


Основен ремонт на апартамент - етапи Reviewed by Viseo on August 29, 2022 Rating: 5

No comments:

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.