Top Ad unit 728 × 90

ВиК майстор в София

Ново

Ново

Последователност на работа по време на ремонт в нова сграда

Ремонтът на апартамент в нова сграда е дългоочакван и значим процес в живота на всяко семейство. Но освен радостта от приближаването на собствения ви нов дом, това може да донесе и много грижи. Ето защо е важно да разберете откъде да започнете и каква последователност от работа ще бъде най-ефективна. Говорим за всичко това в статията.

Откъде да започнем ремонт в нова сграда

Ако знаете как да започнете правилно, можете да спестите време, усилия и пари през целия процес. По-долу ще разгледаме основните стъпки.

1. Планирайте работата си

Началният етап включва внимателно планиране. Необходимо е да се определи количеството работа, която ще се извършва на всеки етап, да се изчислят разходите и да се състави списък на необходимите материали и оборудване.

Да направите всичко това сами може да бъде трудно за някой, който никога не се е занимавал с проект за обновяване. Ето защо, за да очертаете обхвата на работата, можете да поканите представители на няколко фирми за основен ремонт в апартамента, за да съставите оценка. В много компании услугата за оценка на разходите е безплатна, така че можете да получите собствена представа за разходите въз основа на оценките на 2-3 компании.

Планът е най-важната част от ремонта. Ако сте решили точно какъв да бъде апартаментът след ремонта или сте помислили предварително за създаване на дизайнерски проект, ремонтът ще се извърши без забавяне и излишни нерви.

2. Организирайте работното си място

Отправната точка за работа е организирането на „работна зона“. Необходимо е да се осигури чиста работна зона, където ще се съхраняват инструменти и материали. Това също така избягва повреда на други области в околните стени.

Важно е апартаментът да е здраво заключен, тъй като по време на ремонта в него ще се съхраняват ценни инструменти. Ето защо, ако входната врата не отговаря на стандартите за сигурност, по-добре е първоначално да я смените с по-надеждна.

3. Почистете стаята

Преди започване на ремонт е необходимо да се проверят помещенията за наличие на строителни отпадъци и други остатъчни материали. Ако предприемачът е отдал под наем апартамент с голямо количество строителни отпадъци: опаковки от остатъчни материали, разтвори, остатъчни материали за изграждане на прегради, тогава те трябва да бъдат премахнати преди започване на ремонт. 

Трябва също така да пометете пода и да премахнете големи парчета от останалите материали от него. Трябва също така да отрежете изпъкналите части на полиуретановата пяна.

4. Проверете работата на извършените преди вас строителни екипи

Ако сте закупили апартамент в нова сграда, е възможно строителите вече да са извършили някаква работа - апартаментите могат да бъдат доставени в завършен вид: електричеството вече е монтирано и всички повърхности са нивелирани. Проверете дали всичко е изпълнено според плана на проекта. Най-добре е да проверите съответствието на цялата работа, преди да подпишете сертификата за приемане на апартамента. Тогава, ако някаква работа е била извършена неправилно, ще бъде по-лесно да я преработите.

5. Започваме ремонтни дейности

След задълбочен и внимателен анализ на околната среда и всички материали, може да започне самата ремонтна дейност. Направете измервания, запишете необходимите параметри и започнете да работите в съответствие с предварително планираната схема. 

Планирайте, почистете помещенията, проверете работата на строителните екипи и пристъпете към основната работа, след като проучите всички етапи.

 

Груба работа в нова сграда

Грубата работа е най-важният етап. Извършването им в съответствие с определен ред не само ще спести пари и време, но и ще предотврати необходимостта от скъпи преработки.

Груба работа се извършва само при предаване на апартамента в груб вид. Ако сте закупили апартамент с предварителни довършителни работи, тогава можете спокойно да пропуснете този етап.

Електроинсталационни работи

Първият етап от грубата работа е инсталирането на електрическо оборудване, на което ще се основава цялата по-нататъшна работа. Първо трябва да определите броя на контактите, ключовете, лампите, окабеляването и местоположението, след което да инсталирате и прокарате кабелите. 

Ето защо първоначално трябва да знаете как ще изглежда апартаментът след ремонт. Познавайки местоположението на мебелите, можете да определите удобни места за контакти и ключове. По този начин можете да поставите контакти от двете страни на леглото, зад телевизора или да инсталирате контакти с необходимото напрежение за кухненски уреди.

ВиК работа

Вторият етап е изграждане на канализация и водопровод. Обикновено тръбите вече са монтирани в апартамента, просто трябва да ги удължите до мястото на бъдещото свързване: към мивката, ваната и тоалетната в банята, към мивката и пералнята в кухнята, както и да пуснете топла вода тръба към отопляемата релса за кърпи, ако е планирана в банята. 

Както водопроводните, така и електрическите работи трябва да се извършват изключително от професионалисти. Инженерните комуникации са най-„проблемната“ зона в апартамента. Ако системите са инсталирани неправилно, тръбата може да се спука и окабеляването може да не издържи напрежението.

Преустройство

Ако искате да промените местоположението на стените в апартамента, преустройството трябва първо да бъде съгласувано с местните власти. След това можете да започнете да разрушавате старите прегради и да издигате нови, ако са необходими. 

Тъй като преустройството е мръсен процес, след който остават много строителни отпадъци и прах, по-добре е да го извършите в самото начало на работата. Естествено, това трябва да се направи преди изравняване на пода и стените.

Подова замазка

Както вече споменахме, първият етап от грубата работа е ел. инсталацията, вторият е ВиК, а третият е ремонтът. След това можете да започнете да замазвате пода. Ако подът в апартамента има големи разлики - повече от 3 сантиметра в нивото, тогава си струва да използвате циментова подова замазка. Образува дебел слой (до 5 см), който ще изглади всички неравности на пода.

Ако подът в апартамента е почти равен и няма големи отклонения в нивото, тогава можете да използвате течна замазка - тя има по-малка дебелина (до 1,5 см) и по-гладка повърхност след изсъхване. Работата с течна замазка е по-лесна, отколкото с циментова замазка. Течният разтвор се разпространява по пода почти самостоятелно и изсъхва много по-бързо.

Важен аспект на подовата замазка е поставянето на хидроизолация в помещения с „мокри“ зони - в банята и кухнята. Хидроизолацията се поставя под подовата замазка и помага да се задържи водата в помещението, ако внезапно настъпи повреда. Монтирането на хидроизолация е задължително съгласно общоприетите стандарти за ремонт SNiP и GOST.

Подравняване на стени

Стените в помещението първо се изравняват с мазилка - дебелината и броят на слоевете зависи от първоначалното състояние на стените. Обикновено в новите сгради стените са доста гладки, така че изискват тънък слой мазилка, в който ще бъдат скрити проводниците.

Можете също така да облицовате стените с гипсокартон, но той ще "изяде" част от пространството - около 10-12 см от всяка стена. Листовете от гипсокартон са прикрепени към предварително монтирана метална рамка. Този тип изравняване на стени е по-подходящ за премахване на големи неравности, така че в нови сгради се използва само ако в стените е положен допълнителен слой топло- и звукоизолация.

Важен аспект за новите сгради е продължаващото свиване на къщата. Ако е въведен в експлоатация преди по-малко от 2 години, то стените и таваните между етажите са все още в условно подвижно състояние. Познавайки тази специфика на новите къщи, опитни майстори предлагат на собствениците допълнително да подсилят стените с помощта на мрежа - тя се монтира под мазилката. Укрепването ще предотврати напукване на стените и ще спаси довършителните материали от унищожаване.

Изравняване на тавана

Таванът в апартамента е изравнен по същия начин като стените, само ако планирате да го боядисате. Ако довършителният материал за тавана е опъната тъкан, тогава няма нужда да изравнявате повърхността му. 

Грубата работа отнема много време, но това е най-важният етап от работата. След като всички комуникационни системи са монтирани и повърхностите са изравнени, грубата работа е завършена. Следващият път те ще трябва да се извършват след най-малко 15 години служба, докато козметични ремонти в апартамента могат да се извършват поне всяка година.

Не пренебрегвайте инструкциите стъпка по стъпка за всяка работа, за да постигнете максимални резултати. Следващите останали етапи от ремонта могат да бъдат извършени в бъдеще, но грубата работа е основата, която трябва да се извърши правилно. 

 

Довършителни работи

Почистването е последният етап от ремонта на апартамента. Те ви позволяват да направите стаите уютни и привлекателни.

Довършителни работи по стени и тавани

Първият етап от довършителните работи е окончателното завършване на стените и таваните. Това може да бъде боядисване, лепене на тапети, използване на стъклени тапети или използване на други материали. Когато избирате материали за довършване на стени и тавани, вземете предвид функционалното натоварване на помещенията.

На този етап таванът може да бъде боядисан или опънат, за да се създаде окачен таван. 

Монтаж на подови настилки

Вторият етап е етапът на полагане на подовата настилка. Изберете подовата настилка, която най-добре отговаря на вашето ежедневие: килими, ламинат, паркет, плочки и др.

Различните подови настилки изискват различно време за монтаж. Например, линолеумът и мокетът се поставят най-бързо - това са материали на руло, които могат да се разточат само на пода и да се закрепят с первази. Сглобяването на ламинирания паркет също не отнема много време - дъските се свързват една с друга с помощта на специални ключалки. Но полагането на плочки или паркетни дъски ще отнеме време и ще изисква професионализъм от майстора.

Монтаж на водопровод

Ако преди това апартаментът имаше груба водопроводна инсталация - тоалетна и мивка от предприемача - тогава тя трябва да бъде заменена с чисти тела на този етап. Грубият водопровод се използва за ремонт - така че строителите да могат да използват тоалетната и водата за разбъркване на разтвори и оттичане на остатъците. 

Чистите ВиК ще се ползват само от новите обитатели на апартамента. Монтира се ВиК инсталация - тоалетна, душ, вана, умивалник и други ВиК елементи. Уверете се, че всеки водопроводен модул е ​​монтиран правилно, за да избегнете течове.

Монтаж на интериорни врати

След това върху готовите стени се монтират интериорни врати: сглобява се рамка, в която след това се закрепва платното и се монтират фитинги.

Електротехника и електроуреди

Следващият финален етап е монтаж на осветителни тела, довършителни ключове и контакти, както и монтаж на електроуреди като климатик, пералня, съдомиялна и печка.

След като всички елементи са монтирани, можете да почистите апартамента, да внесете нови мебели и след това да се преместите.

Компанията „ВМ Ремонти” ще ви помогне да направите висококачествен ремонт в нова сграда. Ние ще можем да изчислим точната цена на работата и материалите и да определим точния срок за ремонта. Ние работим само по договор, така че клиентът може да бъде абсолютно сигурен в качеството на работата. За да изчислите цената на вашия апартамент, използвайте калкулатора по-долу.

 


Добре дошли в света на Viseo - дигитална агенция, която ви помага да постигнете успех. Ние предлагаме изграждане на уебсайтове, социални медии, SEO и PPC кампании, за да се свържете с вашата аудитория и да постигнете желаните резултати. Доверете се на нашия екип от професионалисти и започнете да растете онлайн. Кликнете върху банера по-долу, за да научите повече за нашите услуги и как можем да ви помогнем да постигнете целите си. Ако търсите направата на сайт, SEO оптимизация, поддръжка, други услуги от дигитална агенция, то тогава сме на Ваше разположение
Комплекни уеб и SEO услуги от Висео
Последователност на работа по време на ремонт в нова сграда Reviewed by Viseo on February 02, 2024 Rating: 5

No comments:

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.