Top Ad unit 728 × 90

ВиК майстор в София

Ново

Ново

Кои са основните видове шкафове за кухня

Всяка добре обзаведена кухня трябва да разполага освен с основните електроуреди и плотове за готвене но и с няколко подходящи шкафове, в които да се съхраняват съдове, прибори, чаши, кърпи, салфетки и покривки, пакетирана храна и консерви, както и дребни електроуреди, които се използват по-рядко. Различават се няколко вида шкаф за кухня от гледна точка на дизайна и разположението, както и на използваните материали за изработването му.

Всеки кухненски шкаф трябва да е здрав и устойчив

Определящо е да се обърне специално внимание на материала за изработка на шкаф за кухня. Сред най-разпространените са шперплат, MDF или ПДЧ, както и неръждаема стомана. Шкаф за кухня от какъв материал да бъде предпочетен зависи предимно от бюджета за обзавеждане, с който разполагате.

От неръждаема стомана се изработва кухненско обзавеждане от най-висок клас. Трябва обаче да сте наясно, че то е доста скъпо. Всяка инвестиция в шкаф за кухня от неръждаема стомана си струва, тъй като е гарантирана неговата здравина и устойчивост.

Кухненското обзавеждане от шперплат е все по-търсено. Всеки кухненски шкаф, изработен от шперплат е здрав и лек, което означава, че лесно може да бъде монтиран в помещението. Цената на шкафовете от шперплат е по-висока в сравнение с изработените от MDF или ПДЧ, но изборът определено си заслужава, особено ако смятате да използвате кухнята активно и дългосрочно.

От MDF и ПДЧ са изработени най-масовите кухненски шкафове. Трябва да знаете, че MDF е доста по-устойчив материал от ПДЧ. Важно е покритието на вашия шкаф за кухня да не бъде надраскано и нарушено, тъй като при проникване на влага, той ще се деформира.

ПДЧ е най-ниският клас материал за кухненско обзавеждане. Единственото му предимство е, че е доста евтин. Може да се спрете на шкаф за кухня от ПДЧ единствено ако смятате, че ще го използвате съвсем кратко и няма нужда да инвестирате в по-здрав и устойчив материал.

Три са основните видове шкаф за кухня от гледна точка на дизайна, разположението и начина на монтиране

Изборът на базов долен кухненски шкаф е отправна точка в обзавеждането на всяка кухня. Неговият стил, цвят и материал за изработка е определящ за цялостното внушение на интериора. Долният базов кухненски шкаф се монтира на пода. Ниските и широки кухненски шкафове се използват най-често за за съхраняване на съдове, прибори и електроуреди, а горният им плот осигурява полезна площ за готвене и аранжиране на храна. Трябва добре да се прецени каква е оптималната височина за долен шкаф за кухня, който да е максимално ефективен във вашия случай.

Високите кухненски шкафове започват от пода и стигат почти до тавана. Те са полезни, когато целта е наличното пространство да бъде максимално оползотворено и във височина. На най-високите им рафтове може да съхранявате електроуреди и продукти, които не използвате често. Във висок шкаф за кухня може да разположите ценната си колекция от бутилки вино.

Стенен шкаф за кухня е често срещано интериорно решение за кухни, които разполагат с достатъчно пространство. Той е удобен за съхранение на чинии, чаши и често използвани хранителни продукти. Въпреки това, преди да поискате да монтирате стенен шкаф за кухня, уверете се, че той няма да значително да “стесни” оптически помещението. Алтернатива на стенните шкафове за кухня е разположението на отворени етажерки по стените. Така няма да се лишите от полезна площ за съхранение, но и ще си гарантирате повече простор във вашата кухня.

 

Уверете се, че всеки шкаф за кухня, на който се спрете, може да бъде монтиран лесно и практично в пространството, с което разполагате. Съобразете се с архитектурните особености на помещението обмислете оптималното разпределение и се погрижете да обзаведете наистина красива и практична кухня в дома си.

 

 

 

Кои са основните видове шкафове за кухня Reviewed by Viseo on March 25, 2024 Rating: 5

No comments:

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.