Top Ad unit 728 × 90

ВиК майстор в София

Ново

Ново

Нещо повече за освещаването на къща

Освещаване на ново жилище

Когато човек се нанесе в нов дом, бил той купен или под наем, е добре той да се освети ...



Един от религиозните изрази, които хората използват, но фактически не разбират напълно неговото църковно значение, е освещаването на къща. Съвсем прякото значение на този ритуал е да посветиш предмет или дадено пространство на Бог, за Божията цел и употреба. Самият Христос ни подтиква към това свято действие, като ни насърчава да пазим и изпълняваме неговите устави. Но чрез самото освещаване на къща се цели и жителите, които ще я обитават и техните близки, и познати да бъдат осветени. В Новия Завет думата освещаване се използва в смисъл, че вярващите са осветени вече чрез делата на Иисус, които Той извършва за тях.

 

В древността евреите са твърдели, че ние сме се осветили чрез пренасянето на тялото на Иисус Христос. За съжаление в днешно време освещаването на къща и на каквото и да било се свърза с много суеверия, които бледнеят пред истината за този свещен ритуал в Библията. Освещаването е вид пречистване от греха, път към вярата. При извършването на този свят ритуал освещаване на къща, и Бог, и вярващите имат специфични отговорности. Духът на Христос трябва да бди и защитава дома и живущите в него, но те трябва да са смирени и да се подчинят на Него.

 

Със сигурност четенето на Библията ще ви запознае много по-добре с тези детайли и изобщо кой е Бог и как ни призовава да живеем. Моленето по време на самото освещаване на къща е израз на вярата ни в Бог и силата Му да постига неща, които само Той може. Също така чрез мимолетните неща, на които се радваме показваме, че ценим Божието дело дори повече от личния си комфорт.

 

Заради делата на Иисус за нас, ние сме длъжни да му помагаме за предстоящите Му цели, изчаквайки деня, в който той ще се върне. Всеки ден, дори и без да осъзнаваме, ние се стремим да живеем благочестиво и да сме все по-ярко отражение на Бог, колкото и невъзможно да е това. В освещаването на къща се крие скрит смисъл, който е свързан не толкова с освещаването на самото пространство, а на душите на живущите в него. Човек трябва да се стреми към свят и добър живот, за да се счета той за наистина живот, а не просто съществуване.

Екипът на Maistor.org се надява, че статията Ви е била интересна!

Можете да я споделите с приятели!

Нещо повече за освещаването на къща Reviewed by Майстор - всичко за строителството и дома - майстори, строители on August 17, 2021 Rating: 5

No comments:

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.