Top Ad unit 728 × 90

ВиК майстор в София

Ново

Ново

Заслужава ли се ползването на професионален домоуправител



Заслужава ли си да се използват услугите на професионален домоуправител? 


 Трудното намиране на управител на общата собственост за големите жилищни кооперации породи появта на пазара на труда професията професионален домоуправител. На всички собственици на жилища в обща жилищна сграда е напълно ясно колко важно е да има човек, който да се грижи за общата собственост. Все по-трудно е да се намери човек от съкооператорите, който да разполага със свободно време за да се занимава със стопанисването и опазването на общата собственост. За доброто управление на входа е добре да се наеме професионален домоуправител. Този човек съвсем отговорно ще изпълнява всички свои задължения, защото това му е работата. Той ще се грижи за чистотата във входа – стълбище, мазе. Винаги навреме ще бъдат платени общите сметки за ток, вода, асансьор. При професионално управление на общата собственост отговорно се води домовата книга и всички документи за приходи и разходи. 

Професионалният домоуправител познава отлично закона за етажната собственост и умело го прилага. При възникнали междусъседски разправии той се справя без проблем. За това му помага не само познаването на закона, а и факта, че е външен човек и е обективен. Спазването на вътрешния ред на кооперацията се наблюдава от платения управител и това осигурява спокойна обстановка във входа. От голямо значение за собствениците е опазването и поддържането в добро състояние на общата собственост. За изпълняване на тази задача професионалният домоуправител предлага ремонтите, които са неотложни. Той намира изгодните според него оферти, а общото събрание на собствениците избира фирмата изпълнител. Ремонтът се наблюдава от професионалиста по управление. Разплащането също се прави от него, естествено, със средства на собствениците. Ремонтите, които се налагат в жилищните кооперации изобщо не са малко. За по-старите кооперации е задължителна смяната на щранговете, защото те са в много лошо състояние. Покривът също се налага да се провери и да се отстранят проблемите. Асансьорът трябва да се поддържа в добро състояние и да се следи доколко фирмата, отговорна за състоянието му, изпълнява задълженията си.


 От всичко изложено по-горе в статията е видно, че ползването на професионален домоуправител е за предпочитане. За целта е добре да разгледате офертите на различните фирми и да вземете своето решение.

Заслужава ли се ползването на професионален домоуправител Reviewed by Майстор - всичко за строителството и дома - майстори, строители on August 17, 2021 Rating: 5

1 comment:

  1. Професионалните домоуправители в България са бирници, към които трябва да се подхожда внимателно!

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.