Top Ad unit 728 × 90

ВиК майстор в София

Ново

Ново

Как да изберем полилей според площта на стаята и височината на таваните


Определянето на правилния размер на полилея за една стая може да бъде малко трудно. Ако вземете такъв, който е твърде малък, той ще се изгуби. Ако вземете такъв, който е твърде голям, той може напълно да запълни пространството. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да вземете правилния размер полилей за вашата стая. Преди да следвате указанията по-долу, не забравяйте, че стилът на полилея също ще повлияе на размера, който трябва да изберете.

Когато избирате полилей, трябва да обърнете внимание на размерите на стаята. Полилеят не трябва да е твърде малък и незабележим. В същото време твърде голям полилей може да претовари интериора. Често срещана грешка е да се вземат обемни, „богати“ полилеи за ниски тавани, които в тази версия изглеждат още по-ниски. Има формула, по която можете да изчислите оптималния диаметър на полилея: (широчина на помещението в метри + дължина на стаята в метри) x 10 = диаметър на полилея в сантиметри. Например, ако ширината е 4 м, дължината е 6 м, тогава диаметърът на полилея трябва да бъде 100 см. Също така е важно да се вземе предвид височината на тавана и в зависимост от това да изберете висулка или полилей за таван.

 

 Таванни плоски полилеи - най-добрият избор за ниски тавани (2,5 м).

 

 Полилеите с малки нюанси, насочени нагоре, също ще изглеждат добре в този случай. Важно е да се обърне внимание на материала на тавана. Излагането на светлина не е ужасно за бетонно покритие и може да пострада опънат или дървен таван.

 

Как да изберем полилей за опънат таван

 

Като се има предвид, че материалът на опънати тавани е чувствителен към топлина (PVC филмът се деформира при 80 градуса, полиестерната тъкан променя цвета си при нагряване), при избора и монтажа на полилей в стая с опънати тавани трябва да се спазват следните правила. Рогата на полилеите трябва да гледат надолу или настрани, на 20 см до тавана. Полилеите със сложна система за монтаж не са подходящи за опънати тавани, тъй като могат да повредят материала на тавана. Ако таванът е лъскав, но имате нужда от разсеяна светлина, в горната част на полилея не трябва да има отворени крушки, тъй като таванът ще отразява лъчите. По-добре е да скриете преобразувателите на мощност за LED и халогенни лампи в специални ниши с достъп на въздух, така че те са по-лесни за ремонт. Когато имате нужда от полилей насочен нагоре или модели без абажури и рефлектори, купете LED и енергоспестяващи крушки. Разстоянието до тавана трябва да е най-малко 40 см. Ако поставите халогенни лампи, тогава мощността трябва да бъде минимална (35 W), тъй като те се нагряват много бързо.

Как да изберем полилей според площта на стаята и височината на таваните Reviewed by Viseo on May 12, 2022 Rating: 5

No comments:

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.