Top Ad unit 728 × 90

ВиК майстор в София

Ново

Ново

Няколко начина да удължите живота на тримера ви за треваСъбрахме на едно място няколко лесни съвета, които да ви помогнат да удължите живота на вашия тример за трева, така че да не се налага да го сменяте преждевременно. С правилната употреба и поддръжка тримерът за трева ще бъде дългосрочна инвестиция и ще ви служи за години напред, особено ако по начало сте се снабдили с качествена машина. Професионални и качествени тримери за трева ще откриете в магазини като Koledzhikov и макар да заплатите по-висока цена за тях, те ще ви служат по-дълго време безкомпромисно. Градинската техника е важно да бъде с добро качество, защото нейната употреба предполага внимание към детайлите и минимални рискове от инциденти.

Тримерът за трева, също както всяка друга градинска техника, която притежавате, си има специфично приложение. Той е идеален за подрязване на краищата на моравата след косене, както и за премахване на тревичките, пораснали на по-недостъпни места, където косачката ви не е успяла да достигне. Доброто състояние на тримера ви за трева обаче е от съществено значение. Нека да видим няколко начина как да го запазите в такова, за да ви служи той дълго време без да се налага да подменяте части от него или пък целия уред.

Внимавайте за твърди предмети

Преди да започнете косенето, отстранете всички твърди предмети, с които има вероятност тримерът да влезе в близък контакт. Това могат да бъдат саксии с растения, орнаменти, градински мебели и т.н. Проверете също за камъни, клони или пръчки. Минаването през тези неща вероятно ще доведе до скъсване на кордата. Повечето модели с корда, разполагат с автоматичен механизъм, който заменя скъсаната корда с нова и не се налага да се спира работа за повече от няколко секунди. Преди време тримерите бяха снабдени вместо с корда, с пластмасови или метални остриета. Днес обаче тези модели са доста рядко срещани.Някои тримери се доставят с предпазител за растенията - обръч, който се издърпва и обхваща основата на тримера. Той показва докъде ще достигне линията на рязане, за да ви помогне да предотвратите неволно удряне на предмети или пък на цветните лехи, които не трябва да бъдат косени. Също така този обръч предпазва и стволовете на дърветата и оградите.

Не надценявайте възможностите му и не го пренатоварвайте

Важно е да уточним, че тримерите за трева не могат да се справят с косене на всякаква растителност. В случай че плевелите ви са много дебели или пък цялата ви градина е обрасла с къпини, най-добре е да се доверите на друг тип косяща машина. Тримерът няма да успее да ги премахне и кордата му ще се къса постоянно. Това може да доведе дори и до прегряване на двигателя. Ако тримерът ви е с ниска мощност, ще се наложи да режете малко по малко.

Правете почивки

Ако косите дълъг период от време или пък по-дълга трева, макарата може да се нагорещи, което да доведе до слепване. Правете почивки, за да дадете възможност на тримера да се охлади и да работи възможно най-ефективно.

Почиствайте тримера за трева редовно

След всяка употреба не забравяйте да почистите уреда, преди да го приберете. Когато оставите вашия тример за дълъг период от време без да е почистен, мръсотията и остатъците от рязане могат лесно да се натрупат и да задръстят механизма. Освен това, както повечето продукти, колкото по-чисти са те, толкова по-ефективни ще бъдат и по-добра работа ще вършат.

Преди почистване се уверете, че уредът е изключен от електрическата мрежа. Ако е безжичен модел, извадете батерията. Също така се уверете и че се е охладил след употребата му, за да не се опарите, докато го чистите.

Носете защитни ръкавици и с помощта на мека четка изчеткайте тревата от външния му корпус. Обърнете тримера и отстранете всякаква трева под предпазителя и около захранващия кабел.

Съхранявайте правилно тримера за трева

Преди вашият тример за трева да бъде прибран в гаража ви за студените зимни месеци, уверете се, че сте го подготвили напълно. След добро почистване, нанесете масло върху всички метални повърхности, за да ги предпазите от ръжда, след което източете излишния бензин, останал в резервоара за гориво (в случай, че работи на бензин). Ако пък е безжичен модел, уверете се, че батерията има поне 40% оставащ заряд. Извадете я от тримера и я съхранявайте отделно.

 


Няколко начина да удължите живота на тримера ви за трева Reviewed by Viseo on June 21, 2023 Rating: 5

No comments:

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.