Top Ad unit 728 × 90

ВиК майстор в София

Ново

Ново

Настилки за игра на тенис и бадминтон на закрито

Тенисът на закрито е вариант на традиционния тенис, който се играе в специално проектирани закрити съоръжения, като спортни зали или тенис кортове с покрив. В закрити зали може да се играе и бадминтон и други спортове, но какво е качеството на настилките, какъв вид са те и какви трябва да са, за да осигурят подходяща игра и тренировки на закрито.

Всъщност може ли в една зала да се играе едновременно тенис на корт и бадминтон, или има особености? Отговорът на този въпрос зависи от функционалността на инсталираната спортна настилка в дадена зала.

Основни характеристики и предимства на тениса на закрито

Играейки на закрито, вие и вашите съперници сте защитени от неблагоприятни метеорологични условия като дъжд, сняг, вятър или горещина. Това ви позволява да играете през цялата година, без да зависите от времето.

Контролирана среда: Закритите тенис кортове предлагат контролирана среда със стабилна температура и осветление. Това е особено полезно при игра на професионално ниво или за тренировки, където точността и условията за игра са от съществено значение.

За разлика от откритите тенис кортове, които могат да бъдат заети или затруднени за игра поради други фактори като наличието на други играчи или събития, закритите кортове ви позволяват да играете според вашето удобно време.

 


Тенисът на закрито е подходящ за всеки, независимо от възраст, ниво на игра или опит. Можете да наемете корт или да се присъедините към тенис клуб, където ще имате възможност да играете и подобрявате своите умения.

Игра на закрито ви предоставя възможността да се срещате и общувате с други тенис играчи. Това може да бъде отлична социална активност, където можете да се насладите на играта и да се запознаете с нови хора, имайки общ интерес.

За да играете тенис на закрито, ще имате нужда от тенис рекети, тенис топки и подходяща екипировка. Тенис мрежа за да се направи игрището, и лични тенис аксесоари за всеки играч.

Каква е настилката за бадминтон и каква за тенис на корт?

За бадминтон и тенис на закрито, подходящата настилка обикновено е твърдо подово покритие, което осигурява добра поддръжка и сцепление с обувките. Трябва да знаете обаче, че за състезание си има стандарти, които изискват на какво да се играе дадения спорт. Например за бадминтон изискването е едно и е конкретно.

Тенисът изисква много тичане, така че се нуждаете от добра повърхност на корта, за да можете да спирате и започвате да тичате. Бадминтонът изисква да се движите по-бързо на по-къси разстояния, така че се нуждаете от по-голямо сцепление, за да можете да спрете и да започнете да се движите.

При бадминтона също така се налага да се усуквате и завъртате повече, тъй като трябва да се справяте не само с движението от страна на страна, но и с движението напред и назад по корта. Лошото сцепление прави неизбежни изкривяванията на коленете и глезените и подхлъзванията, което е недопустимо на всяко ниво.

Тези предпоставки говорят, че не може да поставите тенис и бадминтон под една обща зала. Да, можете да направите мултифункционална спортна зала, в която да се тренират различни видове спорт, там може да се играе и дори тенис и бадминтон, но това ще е най-аматьорско ниво или на ниво тренировки, защото не може да се осигури най-доброто според спецификата за всеки спорт.Важно е да отбележим, че някои спортни зали могат да имат специфични настилки, предназначени специално за бадминтон или тенис, които са оптимизирани за играта и предлагат по-добри игрови условия. При избор на настилка за тези спортове, е важно да се консултирате с професионален доставчик или консултант, който може да ви предостави най-добрите опции за вашата специфична среда и нужди.

За мултуфункционални зали най-често се избират следните три настилки:

Твърд паркет (дървен под): Паркетът е често предпочитан избор за тенис и бадминтон на закрито. Той осигурява добра траене, поддръжка на скок и стабилност при движение. Твърдият паркет предоставя добра отскокливост на топката и е подходящ за тренировки.

Полимерни настилки: Полимерните настилки, като винил или ламинат, са популярен избор за закрити спортни зали и тенис кортове. Те са издръжливи, лесни за почистване и предлагат добра амортизация и сцепление. Полимерните настилки са икономичен вариант и се предлагат в различни цветове и текстури.

Плътен гумиран под: Гумираните настилки са също подходящи за бадминтон и тенис на закрито. Те осигуряват добра амортизация и сцепление, като същевременно абсорбират шок и вибрации. Гумираните настилки са издръжливи и устойчиви на износване.

Настилките за тенис и бадминтон са комерсиални и настилки, тоест те са направени да развиват спорта на любителско и професионално ниво, и собствениците да печелят пари от това. Тоест изпълнението трябва да бъде оставено в ръцете на професионалисти, на фирма за изпълнение за спортни настилки, за да може собствениците на самите спортни площи да получат дълготрайни, издръжливи и отлични настилки за спорт. Настилки за игра на тенис и бадминтон на закрито Reviewed by Viseo on August 13, 2023 Rating: 5

No comments:

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.