Top Ad unit 728 × 90

ВиК майстор в София

Ново

Ново

Съвети за избор на висококачествена дограма


PVC дограмата, прозорците, които са от PVC или алуминий се  монтират почти навсякъде - от магазини и офиси до луксозни апартаменти. Но качеството им е съвсем различно. 

Модерните прозорци от PVC профил са високотехнологичен продукт, евтин,  лесен за използване и най-важното - поддържащ се удобно и лесно. Ако подмяната на врати или прозорци от дърво представлява сложна процедура, то при PVC и алуминиевите изделия, нещата са една идея по-лесни (производителите на прозорци и врати от естествени материали често неоправдано повишават цените). За да се убедите в качеството и високите потребителски свойства на PVC прозорци, просто трябва да прочетете за техните характеристики в статията, представена на вашето внимание, и да ги сравните с дървените конструкции. 

Какви технически характеристики на PVC профила трябва да се вземат предвид, когато решите да поръчате?В настоящата статия представяме препоръки, касаещи тези от Вас, които живеят във Варна, София или в други големи населени места в България.

Терминът "профил" по отношение на PVC прозорци и врати означава материала, от който са изработени рамките и крилата. За вертикални и хоризонтални елементи в PVC дограмата се използва сложна конструкция от метал (алуминий или стомана) и поливинилхлорид. В напречен разрез той представя няколко надлъжни кухини, разделени от уплътнени стени. Такива кухини се наричат ​​камери, колкото повече от тях, толкова теоретично по-добре - прозорците стават по-топли и по-здрави.

Самият поливинилхлорид за прозорци не е избран случайно. Този синтетичен материал се отличава с:

  • висока устойчивост на атмосферни влияния;
  • нисък коефициент на топлопроводимост;
  • ниска цена на производство;
  • екологичност;
  • отлична адхезия към повечето видове бои и лакове;
  • издръжливост (най-малко 50 години запазване на основните свойства);
  • слаба проводимост на звуковите вибрации.

В сравнение с дървото и алуминия, които традиционно се използват за дограма, PVC е по-предпочитан и от естетически причини. От него е лесно да се сглобят не само правоъгълни конструкции, но и почти всякакви геометрични конфигурации.


Качествени уплътнения и фитинги

По време на работата на прозорците механизмът за отваряне-затваряне изпитва постоянни натоварвания, така че качеството на неговото изпълнение играе важна роля. За предпочитане е да изберете прозорци с обков от доказано добри производители, тъй като в ниския ценови диапазон подобни елементи могат да не издържат много във врмеето.


Обърнете внимание на дръжките. Производителите често спестяват от тях. Препоръчително е да изберете прозорци с издръжливи и надеждни метални дръжки Roto Line. Пластмасовите продукти са малко по-евтини, но много по-малко издръжливи.


Уплътнението трябва да има еластичност, поради което ще бъде по-малко деформирано и напукано.


Общи препоръки за монтаж

При поръчка за производство на рамки се правят измервания на отвора, като се вземат предвид пролуките по ръбовете. След монтиране на конструкцията на място, слотовете се запълват с монтажна пяна. Дебелината на шевовете по цялата дължина вероятно ще бъде различна. В крайна сметка повърхността на отворите, в които е монтиран стъклопакетът, обикновено не е идеално гладка и равна. При това трябва да се спазват граничните стойности за луфтовете.


Много е важно правилно да се правят измервания. Грешките могат да струват скъпо. По-добре е да поверите този бизнес на професионалисти. Същото се отнася и за директния монтаж. Специално обучени хора ще свършат цялата работа по-бързо и по-добре.


Финални думи

Както всеки строителен сектор, било то обзавеждане за баня, било то мазилки, бои и други, така и при дограмата си има специфики.
Не е нужно да сте професионалист в строителството, за да подберете най-добрата дограма.
Важно е да се консултирате с експерт, или да потърсите съдействие от фирми, да анализирате рейтинга им, както и да заделите една идея по-голяма сума за дограма, защото евтиното в повечето случаи излиза скъпо.

Ако приемем, че живеете в източната част на България и търсите дограма във Варна , то тогава Ви съветваме да поискате оферта от Nova Dograma Varna.
Съвети за избор на висококачествена дограма Reviewed by Viseo on April 09, 2022 Rating: 5

No comments:

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.